torstai 11. huhtikuuta 2013

Siluettiristikoita, suklaata ja the host..

Torstai ja perjantai oli lomaa, jes! Torstaina tehtii koulukavereitten kanssa synttäriyllätys yhelle kaverille. Andreza luuli menevänsä leffaan serkkunsa kanssa, mut myö oltiin laitettu sinne ympäriinsä vihjeitä siitä mihin sen piti mennä ja lopulta se löys meidät kaikki leffateatterin edestä. Käytiin kattomassa Oz ja mentiin sen jälkeen vielä arabialaiseen syömään. Kävelin ittekseni illalla sitten kotiin, koska kukaan ei voinut tulla hakemaan. Kaverit oli ihan varmoja, että miut tapetaan tai vähintään ryöstetään siinä paluumatkalla vaikka asun ihan lähellä ostaria. Perjantai menikin ihan kotona. Katottiin siskon kanssa Pianisti. Lauantaina meille tuli Melline-siskon kavereita ja illalla menin iskän kanssa iskän veljen tytön 5v-synttäreille. Aika jännä miun mielestä ku tyttö täyttää 5 ja juhlat alkaa klo 9 ja loppuu puolenyön aikaa.. Sunnuntaina heräsin ennen kuutta ilotulituksiin ja siihen et läheisessä kirkossa oli alkanut pääsiäismessu ja siellä huudettiin viva jesusta. Meillä oli pääsiäislounas ja saatiin paljon suklaata. Eipä tuo pääsiäinen muuten millään lailla erikoinen ollut. Aika normaali päivä.. Paitsi että facebookin etusivu oli ihan täynnä Jeesuksen kuvia..

Maanantaina oli taas koulua normaalisti. Jotkut opettajat on sellasii, ettei niitä yhtään kiinnosta mitä teen siellä tunnilla eikä miun tarvii tehä niitä juttuja mitä muut. Niillä tunneilla teen sitten siluettiristikoita ja kuuntelen musiikkia. Kyllä mie teen muistiinpanojakin. Keskiviikkona kävin illalla Katharinan kanssa elokuvissa kattomassa the host (suomennettuna vieras?). Olin ihan innoissani oottanut, että se tulis elokuviin. Oon jo lukenut sen sekä suomeks että englanniks. Odotus palkittiin! Poistuttiin molemmat sieltä teatterista silmät punaisina itkemisestä! Perjantaina Isabella (koulukaveri) toi miulle portugalin kielisen the hostin. Aloin sitten lukemaan ja huomasin ymmärtäväni käytännössä kaiken! Ihan mahtava fiilis!! Paitsi että pystyn lukemaan vaan alle kymmenen sivua kerrallaan, koska siihen joutuu keskittymään niin paljon, että väsyn aika nopeesti. Sitten pien tauko ja toiset kymmenen sivua. Viikonloppu meni kotona paitsi sunnuntaina tuli pari siskon kaveria meille ja mentiin illalla niiden kanssa hampurilaisille.


Nii ja mitä tulee siihe portugalin oppimiseen: kaikki kehuu miun portugalia nykyää! Rotarit, opettajat, luokkakaverit, hostperhe, orkesterilaiset... Nyt pystyn käymää keskusteluja käytännössä ongelmitta. Jotenki se on ollu sujuvampaa sen jälkee ku kävin Suomessa vaikka pelkäsin unohtavani portugalin. Toki teen vieläkin virheitä, mutta jopa verbit (jotka on ihan sairaan vaikeita ku niitä muotoja on nii paljon) alkaa sujua jo ilman mitään isoja ongelmia, jes! Kyl mie tän kielen hallitsen vielä ennen ku tuun takasin Suomeen!


http://m.youtube.com/#/watch?feature=youtu.be&v=iXUU4uSbieQ&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DiXUU4uSbieQ%26feature%3Dyoutu.be kaveri oli tehny tollasen siitä meidän northeast-reissusta!


                          Andrezan synttärit:)












                           Pääsiäinen:) ja sitten mietitään miks vaihtarit lihoo (etenkin Brasiliassa)...




The host<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti